Obavještenje za poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzla

Rental Travel

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla, da je Vlada Tuzlanskog kantona, sredinom mjeseca septembra, donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015. godini. Donošenjem Programa novčanih podrški za 2015. godinu, stekli su se uslovi da poljoprivredni proizvođači mogu početi sa podnošenjem zahtjeva za kantonalne novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja.

Reha Centar

U skladu sa dosadašnjom praksom, zahtjeve za kantonalne novčane podrške predviđene u 2015. godini, poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla podnose Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, putem pisarnice Grada Tuzla.

Ovom prilikom obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je 30. septembar, krajnji rok za predaju zahtjeva za novčanu podršku:

– za košnice pčela, odnosno uzgoj pčelinjih zajednica,

– za plasteničku proizvodnju povrća i jagode i

– za podizanje nasada jagodičastog voća.

Za ostale kantonalne novčane podrške, krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30.oktobar 2015. godine.

Radi detaljnijeg informisanja o vrstama i oblicima podrške, uslovima koji se moraju ispuniti za ostvarivanje prava na podršku, te za ostala pojašnjenja u postupku podnošenja zahtjeva, svi poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti direktno u Službu za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti ili putem telefona broj: 307-413 i 307-391. Kontakt osobe su Mirsad Pirišević i Nevres Kamberović.

 

SLUŽBA ZA RAZVOJ, PODUZETNIŠTVO I DRUŠTVENE DJELATNOSTI

aktuelno.ba

Komentari

Komentara