Obavijest  o provjeri statusa podnesenih prijava na Javni poziv Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za dodjelu sredstava energetski siromašnim domaćinstvima/kućanstvima i upute za podnošenje prigovora

Menprom

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu obavještava sve podnosioce prijava na Javni poziv Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za dodjelu sredstava energetski siromašnim domaćinstvima/kućanstvima da će od danas, 6.12.2023. godine,  biti u mogućnosti provjeriti status svoje prijave – online.

Reha Centar

Status prijave, po privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava, koju je utvrdilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike,  moći će se provjeriti na internet stranici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/, najkasnije do 12.12.2023. godine i to jednostavnim unosom matičnog broja podnosioca prijave ili jednog od članova domaćinstva. Po unosu matičnog broja prikazat će se status prijave, uz potvrdu ostvarenog prava ili detaljno obrazloženje uvjeta koji nisu ispunjeni.

Građani koji kroz navedenu provjeru utvrde da se ne nalaze na privremenoj listi kvalificiranih domaćinstava  moći će podnijeti pisani prigovor kojim će uputiti zahtjev za dodatnu provjeru ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom.

Prigovori se podnose na propisanom obrascu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, putem Centra za pružanje usluga građanima (Šalter sala) Grada Tuzle. Obrazac za podnošenje prigovora može se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Tuzle na sljedećem linku: (Obrazac za prigovor.) i u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sala) Grada Tuzle.

Prilikom podnošenja prigovora, podnositelj je obavezan priložiti dokaz o ispunjavanju kriterija koji je označen kao neispunjen (rješenje o stalnoj novčanoj pomoći, dječijem doplatku ili dokaz o primitku penzije). Ukoliko dokazi nisu priloženi, prigovor će automatski biti odbijen.

Naknadne provjere po prigovorima vršiće Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Nakon isteka roka za prigovore, Ministarstvo će objaviti konačne liste lica koja ispunjavaju uslove predviđene javnim pozivom.

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu

aktuelno.ba

Komentari

Komentara