Nova investicija u tuzlanskoj pivari

Spread the love
Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je prisustvovao danas puštanju u pogon PET punjača i CIP stanice u tuzlanskoj pivari.
Kako je istakuto ovom prilikom, u 2019 godini, kada Pivara obilježava 135 godina svog rada, Pivara se usmjerila ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa, te su planirane investicije ukupne vrijednosti od 5.600.000,00 KM.

Reha Centar

Današnje puštanje u pogon PET punjača i CIP stanice samo su dio ukupne investicije čija je implementacija planirana do polovine juna.
Uz čestitke na povodom godišnjice, poslovnog poduhvata i osavremenjavanju proizvodnje, premijer Suljkanović je istakao da će svi iskreni i čestiti poduzentici u Vladi Tuzlanskog kantona imati partnera koji im je uvijek i u svakoj prilici na raspolaganju.
„Ovim investicijama pivara na najbolji način slavi svoj 135 rođendan. Današnja svečanost potvrda je ispravnosti opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona i prilika da još jednom ukažemo na važnost prepoznavanja domaćih proizvođača i korištenja domaćih usluga. Gledajući ovaj pogon, ponosan sam i ne vjerujem da bolje uslove, opremu i uopšte tehnologiju imaju i koriste u našem okruženju, ali i mnogo šire. Samim tim siguran sam da nemaju ni bolji proizvod”, rekao je premijer Suljkanović.


Kroz brojne investicije, Pivara Tuzla je izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva i drugih pića iz svog asortimana, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu čime se svrstava u sami vrh pivarstva.
Iz pivare su se svim svojim kupcima, potrošačima koji su prepoznali kvalitete proizvoda ove kompanije i bez kojih ove investicije ne bi bile izvodive, još jednom zahvalili na ukazanom povjerenju, jer su se odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati bolju budućnost u BiH.
„Zbog naših vjernih potrošača dužni smo u 2019 godini nastaviti istim trendom uz nove, pozitivne i dobre stvari iz Pivare Tuzla”, rekao je direktor pivare Fahrudin Salihović.

dav
dav

aktuelno.ba

Komentari

Komentara