Neupitna podrška Kantona izgradnji Bloka 7

Spread the love
Rental Travel

„Podrška Tuzlanskog kantona izgradnji Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli je neupitna“ rekao je danas tokom sastanka sa predstavnicima Gezhouba Group Corporation iz Kine, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Reha Centar

Tokom sastanka gosti iz Kine su premijeru i ministrima u Vladi TK prezentirali nove informacije u vezi sa procedurama i trenutnim stanjem realizacije ovog krucijalnog elektro-energetskog projekta u Bosni i Hercegovini.

Premijer Gutić je izrazio uvjeravanje da će Tuzlanski kanton, kao što je to bio slučaj i do sada, biti aktivni zagovornik i podrška ovom projektu koji će Tuzlanskom kantonu ali i cijeloj Bosni i Hercegovini donijeti brojne prednosti.

„Očekujemo da realizacija ovog projekta Tuzlanskom kantonu i cijeloj državi donese brojne koristi., Prije svega to se odnosi na produženje roka upotrebe naše Termoelektrane i elektro-energetsku neovisnost Bosne i Hercegovine, ali i druge benefite, kao što je upošljavanje naših kompanija u izgradnji Bloka, te upotrebu i korištenje naših domaćih repromaterijala i sirovina“ rekao je premijer Gutić.

U ime Gezhouba Group Corporation-a današnjem sastanku su prisustvovali Chen Juhan, Gao sa i Shi Lei, dok su osim premijera u ime Vlade na sastanku bili ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara