Nedozvoljene upotrebe pirotehnike na utakmicama reprezentativnih selekcija nas koštale blizu 30 hiljada franaka

Spread the love
Rental Travel

Na adresu Nogometnog saveza BiH juče je iz Svjetske kuće fudbala (FIFA) stigla odluka disciplinske komisije kojom je Savez kažnjen sa 26.500.-CHF i 2.000.- CHF zbog kršenja pravilnika o bezbjednosti na utakmici BiH-Gibraltar odigranoj u Zenici 25.03.2017 god.

Reha Centar

U odluci se posebno ističe upotreba pirotehnike od strane navijača smještenih na sjevernoj tribini. Dalje se navodi da se u narednom periodu za ovakve prekršaje mogu očekivati i strožije kazne.

Ovako visoka kazna je i očekivana jer je Disciplinska komisija FIFA poslije utakmice Grčka-BiH oštro upozorila NS/FSBiH na kontinuitet nedozvoljene upotrebe pirotehnike od strane navijača na utakmicama reprezentativnih selekcija kao i konstantno kršenje pravilnika i ponašanje dijela navijača još od utakmice sa Izraelom odigrane u Zenice u prošlim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo da je NS/FSBiH u prošloj 2016. godini izdvojio iz kase iznos od blizu 100.000 KM za slične prekršaje na utakmicama protiv Estonije, Kipra i Grčke.

Ne tako davno smo na Bilinom polju gledali praznu sjevernu tribinu na utakmici BiH-Andora, zbog izrečene kazne za utakmicu sa Izraelom.

Osim velikih novčanih izdvajanja, u NS/FSBiH ostaje veća zabrinutost može li naredna kazna otići u smjeru igranja pred praznim tribinama ili oduzmanja bodova, što bi svakako umanjilo šanse igračima da se na terenu izbore za nastupe na velikim takmičenjima.

aktuelno.ba / Nogometni savez BiH

Komentari

Komentara