Nakon vandalskog oštećenja službenih prostorija GO SDA Tuzla: Nećete nas zastrašiti jer mi želimo razmišljati i govoriti slobodno

Spread the love
Rental Travel

Dana 07.06.2024.godine, tokom kasnih večernjih sati, neodgovorni i zlonamjerni pojedinci ili grupa, nanijela je materijalnu štetu na zgradi GO SDA Tuzla, a u kojoj su smještene i prostorije Merhameta, kojom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima GO SDA Tuzla, te obilježja stranke, kao i Merhameta.

Reha Centar

Očigledno da aktivnosti novog rukovodstva i mladih snaga GO SDA Tuzla koji iskreno i u realnom vremenu pokazuju jednu novu i prepoznatljivu pozitivnu energiju promjena nekome smetaju.

Svakodnevno okupljanje i kreiranje društveno korisnih aktivnosti koje pomažu svim građanima u svakodnevnom životu, pojedincima, grupama ili nalogodavcima ovog vandalskog čina očito nisu poželjne pa se i na ovaj način pokušava zastrašiti ili ugušiti veliki broj, posebno mladih aktivista SDA Tuzle i njihov način razmišljanja.

Također, noć prije su polupana stakla na prostorijama novog objekta MZ Kreka, gdje je predsjednik Savjeta, mladi pravnik ispred GO SDA Tuzla, koji je također u svom mandatu uradio dosta pozitivnih promjena koje znače svim stanovnicima ove mjesne zajednice.

Vjerujemo i nadamo se da će nadležni istražni organi da pronađu počinitelje ovog vandalskog čina, te da će isti da odgovaraju za nedjela u skladu sa zakonom.

Press služba GO SDA Tuzla

Komentari

Komentara