Najava: Obilježavanje Međunarodnog dana žena na selu

Spread the love
Rental Travel

UG “Vive Žene“  Tuzla, UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“Burnice,Udruženje žena Cerska i   ženska grupa iz MZ Suha pozivaju Vas na obilježavanje Međunarodnog dana žene na selu 15.10.2017.

Reha Centar

Tim povodom Vive Žene, uz podršku Udruženja i  grupa iz Bratunca, će organizovati 15.10.2017. Sajam proizvoda žena sa sela, Trg Slobode Tuzla, od 10:00 – 14:00, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se  za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života. Pored učešća udruženja i grupa iz Opštine Bratunac na sajmu će izlagati i Udruženja iz Tuzlanskog kantona.

Prvi Međunarodni dan žena sa sela obilježen  je 15. oktobra 2008. godine. Generalne skupštine UN-a u svojoj rezoluciji 62/136 od 18. decembra 2007. godine, priznaje „presudnu ulogu i doprinos žena sa sela, uključujući i domorodačke žene, u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, poboljšanje sigurnosti hrane i suzbijanje ruralnog siromaštva“ i od tada se 15. oktobar obilježava kao dan žena na selu  u cijelom svijetu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara