Mirnes Ajanović u povodu posljedica revizije tužbe BiH protiv Srbije

Spread the love
Rental Travel

Prebacivanjem odgovornosti sa jednih na druge zbog međunarodnog skandala sa revizijom tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije, nemoralni bošnjački i tzv. bosanski političari lažnim patriotizmom i navodnom brigom za državu brutalno nastavljaju praviti građane budalama, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Saopštenje predsjednika Međunarodnog suda pravde u Hagu, u kojem se navodi da je od strane Registra Suda  tzv. agent BiH Sakib Softić obaviješten prije godinu dana da ne može zastupati državu u slučaju pokretanju procedure revizije tužbe BiH protiv Srbije, dokazuje razmjere međunarodnog skandala kojim je dodatno srozan ugled Bosne i Hercegovine.

Međutim, nezavisno od saopštenja Međunarodnog suda u Hagu, činjenica je da su se svi bošnjački i tzv. bosanski političari utrkivali ko će se prije predstaviti većim patriotom i slikati pred sarajevskom Vijećnicom, kada su bezrezervno dali podršku nelegalnom agentu BiH, a znali su da je Predsjedništvo BiH kolektivni organ i da se odluke u ime države moraju donositi shodno Ustavu BiH.

Međunarodno poniženje koje izmučena lažnim patriotama Bosna i Hercegovina ponovo proživljava i zbog ovog skandala – nije najteža posljedica. Mnogo je opasnije aktuelno stanje u kojem pod krinkom patriotizma i ličnih interesa nemoralni političari uz podršku režimskih medija stvaraju političku atmosferu – gdje se svako razumno upozorenje na nemoralno političko djelovanje – prikriva ili kvalifikuje kao antipatriotizam i protudržavno djelovanje, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

11.3.2017.                                                                           Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: