Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Vlade TK sa saradnicima posjetio Gornju Tuzlu

Menprom

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Vlade TK Mirsad Gluhić sa svojim saradnicima i pomoćnicima, te direktor Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Amir Jahić posjetili su Gornju Tuzlu na inicijativu građana.

Reha Centar

Ministar je zajedno sa delegacijom obišao mjesto i stanicu posljednje saobraćajne nezgode u kojoj je teže i lakše povrijeđeno osam mještana ove mjesne zajednice, te iskazao spremnost da zajedno sa lokalnom zajednicom  učini sve kako do ovakvih nezgoda i neželjenih događaja i težih prometnih nesreća više ne bi dolazilo.

GORNJA TUZLA

Nakon obilaska cjelokupne dionice puta kroz naseljeno mjesto dogovoreno je postavljanje “ležećih policajaca” na nekoliko mjesta u naselju kao vid preventivne zaštite i pješaka ali i vozača.

Ministar Gluhić je sa saradnicima nakon obilaska trase posjetio i službene prostorije Mjesne zajednice Gornja Tuzla gdje je na kraćem sastanku dogovorena dinamika realizacije ovih zaključaka.

Ministru Gluhiću su prezentirani i još neki projekti koji se tiču i u nadležnosti su Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona kao što je put prema ambulanti i postavljanje branika na cijeloj dužini puta do Simin Hana.

GORNJA TUZLA

Refik Topić, koji je inače bio koordinator ove posjete, se u ime mještana zahvalio ministru i delegaciji na održanom obećanju da će posjetiti ovu Mjesnu zajednicu te početi rješavati neke probleme koji se gomilaju dugi niz godina.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara