Ministar Bećirović o stanju na Aerodromu Tuzla: Činimo sve da Aerodromu Tuzla vratimo staru slavu VIDEO

Spread the love
Rental Travel

Wizz Air je napustio Tuzlu i na druge destinacije premjestio čak dva bazirana aviona, te je spao na tek devet letova na tri linije ove zime. Ovog ljeta broj letova će biti i manji, njih tek osam na tri linije.

Reha Centar

Lumiwings, sa kojim se pokušalo spasiti što se spasiti da je bio greška i ovu priču je možda najbolje zaboraviti što prije, no postavlja se pitanje šta i kako dalje?

Govoreći o putnoj deblokadi Tuzlanskog kantona, pismu ili vapaju upućenom Vladi Federacija BiH, ministar trgovine, turizma i saobraćaja je, vidno ogorčen na trenutno stanje putne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu iznio niz podataka koji nedvojbeno ukazuju da se radi o diskriminaciji ovog dijela Bosne i Hercegovine u odnosu na druge kantone a samo jedan podatak je vise nego dovoljan: Tuzlanski kanton nema niti jedan metar brze niti autoceste!

Stanje na Međunarodnom aerodromu Tuzla je blago rečeno “zabrinjavajuće”. U isto ovo vrijeme prošle godine, Aerodrom je bilježio zavidne rezultate po broju prevezenih putnika i sve je ukazivalo da je to ono što treba ovom dijelu BiH, ali onda preko noći san postaje noćna mora.

Naravno da smo upitali ministra Bećirovića ima li naznaka da će biti bar bolje nego što jeste, priželjkujući staru slavu, uslijedio je odgovor koji nam je dobro poznat, ali realan?!

“Nemamo pravo odustati od Međunarodnog aerodrome Tuzla, činimo sve što je u našoj moći da ga vratimo na stare staze slave, ali nije uvijek do nas jer puno je drugih faktora koji utiču na krajnji rezultat naših napora”- kazao je Bećirović.

Više u video prilogu:

Komentari

Komentara