Maloljetni borci Armije RBiH Grada Tuzle u akciji pomoći saborcu Mehi Nakičeviću

Spread the love
Menprom

U vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, u periodu 1992.-1995. godina, bilo je mnogo onih koji su kao maloljetni borci skrivali svoje godine starosti kako bi bili dio istorijske priče o nadljudskoj borbi golorukog naroda protiv sile zla.

Reha Centar

Jedan od njih je svakako i Nakičević Meho iz tuzlanske Mjesne zajednice Simin Han koji je kao maloljetan u redovima ARBiH, ravnopravno sa ostalim borcima, branio ljudsku čast, dostojanstvo i svoju domovinu, na njegov lični zahtjev, Mehu Nakičevića posjetili su predstavnici Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla, a na zahtjev Udruženja maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla. Prilikom posjete konstatovano je da tročlana porodica Mehe Nakičevića, koji je dva puta ranjavan 1995. godine, a danas narušenog zdravlja, živi u vrlo teškim uslovima posebno stambenim.

Nakon svega viđenog članovi Udruženja maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla pokrenuli su akciju pomoći svom saborcu, a istoj su se odmah odazvale organizacije Ratnih vojnih ivalida, Demobilisanih boraca, Unija veterana, Udruženje “Stećak”, Klub Patriotske lige, Udruženje antifašista i boraca i Udruženje “Zlatni ljiljan”, koje su odmah uplatile određena finansijska sredstva za hitnu reakciju i pomoć u poboljšanju uslova stanovanja Mehe Nakičevića.

Rad Koordinacije boračkih organizacija Grad Tuzla je svakako za pohvalu jer svi oni zajedno obilaze svoje saborce bez obzira kojoj boračkoj kategoriji pripadaju pa je tako bilo i ovaj put kada su Mehu Nakičevića, člana Udruženja maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla pored predsjednika i sekretara Udruženja Nevresa Jašarevića i Kadira Hajdarevića posjetili i predsjednik ODB-a Tuzla Mirza Ahmić i sekretar ORVI Tuzla Nermin Marevac.

M.T.

 

Komentari

Komentara