Kupovinom Maidovog CD-a podržite rad Centralne kuhinje Crvenog križa Kantona Sarajevo

Menprom

Maid Mirvić je do sad objavio tri CD-a. Prva dva CD-a je posvetio isključivo komponovanju i pjevanju poezije najpoznatijih bojeosanskohercegovačkih i europskih pjesnika kao što su: Musa Ćazim Ćatić, Tin Ujević, Aleksa Šantić, Izet (Kiko) Sarajlić, Garcia Lorca, Sergej Jesenjin i mnogi drugi.

Reha Centar

U kratkom periodu je skrenuo pažnju javnosti na svoje pjesme: “Alchak”, “Zauvijek moja”, “Moj mjeseče” i “Kafana blues”, koje se redovno emituju na radio stanicama, a video spotovi su itekako akteuleni na TV-u.

Na pitanje o budućim planovima, kao i reakcijama publike na novi CD, Maid kaže:

“Činjenica koja me najviše raduje, nakon izlaska mog trećeg CD-a, je ta da me slušaoci i gledaoci sada još više prepoznaju. Pričaju mi da im se sviđaju moje pjesme i moji spotovi, te kako  sam neobičan i originalan, dok to nije bio slučaj dok sam komponovao i  pjevao poeziju.
Pjesme sa CD-a ” Tragovi ” su uistinu nešto sasvim novo  u odnosu na pjevanu poeziju, zahvaljujući kojim sam ostvario lakšu komunikaciju sa publikom, naravno u pozitivnom smislu. Međutim, ono što je za mene najvažnije jeste to da u mjesecu oktobru pripremam koncert, koji će se održati 9.10.2015. godine, sa početkom u 20:00 sati, u Kamernom teatru u Sarajevu. Ustvari, to će biti “Autorsko veče”, a koncert će biti humanitarnog karaktera. Ulaz će biti slobodan, ali u prodaji će biti moj CD  “Tragovi ” čijom kupovinom će posjetitelji koncerta direktno podržati rad Centralne kuhinje Crvenog križa Kantona Sarajevo. Ta kuhinja dnevno hrani 2.000 korisnika i bit će mi čast ako svojim angažmanom doprinesem njihovom radu. Ovom prilikom pozivam sve moje drage sarajlije, kao i one koji se zateknu u Sarajevu tog dana, da dođu na taj koncert, na kojem za njih pripremam i jedno malo iznenađenje i da svojim prisustvom uveličaju to, za mene, važno veče.”

Novinar: Adela Kukić

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: