Koordinacija boračkih organizacija Tuzle i ministar Bukvarević nastavljaju sa akcijama pomoći boračkoj populaciji

Spread the love
Rental Travel

Na inicijativu Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle započet je još jedan projekat podrške i pomoći demobilisanim borcima Tuzle koji do sada nisu uspjeli riješiti svoje stambeno pitanje.

Reha Centar

Ovom pozivu ponovo se odazvao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr.Salko Bukvarević koji je ovom prilikom za demobilisanog borca Armije RBiH obezbijedio ček od 5 000 Km na ime podrške i pomoći u rješavanju stambenog pitanja. kao početnu pomoć da se nastavi izgradnja započete kuće.

Radi se o demobilisanom borcu Besimu Alajbegoviću iz Gornje Tuzle koji je odavno započeo gradnju kuće ali je nije uspio završiti jer je nezaposlen i nema sredstava za izgradnju.

Prilikom posjete demobilisanom borcu Besimu Alajbegoviću federalni ministar Bukvarević je izjavio kako u cijeloj ovoj priči veliki doprinos daje Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzle koja u svom punom kapacitetu opravdava svoje postojanje i skrbi o svojim saborcima.

-Postoje demobilisani borci koji iz raznih razloga ne mogu aplicirati na projekte koje smo imali, što zbog zemljišta, što zbog nedostatka dokumentacije za kuću, a ima i onih koji jednostavno ništa ne traže.Takav je slučaj sa našim Besimom Alajbegovićem koji se nikada nije pojavljivao za pomoć, a on i njegova četiri brata su zajedno branili našu domovinu od agresije.Danas smo tu da ispravimo ono što se može i da pomognemo koliko možemo- kazao je Bukvarević.

-Ni ja ni moja braća nikada do sada nismo tražili pomoć nismo imali uslove ni da je tražimo ali evo moji saborci su došli sami i hvala im što me nisu zaboravili- kazao je kratko demobilisani borac Besim Alajbegović.

Iz Koordinacije boračkih organizacija Tuzle su nam rekli da će nastaviti sa pozitivnom praksom pomoći svojim saborcima u rješavanju stambenih ali i drugih problema. ta da će Besima Alajbegovića pomoći maksimalno da sagradi svoj dom.

Pored Besima Alajbegovića, ministar Bukvarević je tokom boravka u Gornjoj Tuzli iskoristio priliku posjetiti i nekoliko šehidskih porodica.

R.T

 

Komentari

Komentara