Konstituisana Narodna skupština Republike Srpske (NSRS)

Spread the love
Menprom

Na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Repubčike Srpske (NSRS) svečanu zakletvu su, nakon novoizabranih poslanika, položili i predsjednica RS Željka Cvijanović, njeni zamjenici Ramiz Salkić i Josip Jerković, te član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Za predsjednika parlamenta ponovo je izabran Nedeljko Čubrilović.

Reha Centar

Za poziciju prvog čovjeka entitetskog parlamenta, osim Čubrilovića, koga je predložila grupa poslanika iz DNS-a, bio je predložen i Duško Ivić,  kao izbor Klub poslanika DNS-a.

Komisija Narodne skupštine Republike Srpske za izbor i imenovanja prethodno je podnijela izvještaj o razmatranju materijala koje je dostavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH o dodjeli mandata u najvišoj zakonodavnoj instituciji RS.

Pred početak sjednice novoizabranim poslanicima dodijeljeni su sertifikati Centralne izborne komisije BiH.

Sertifikati su uručeni za 83 poslanika novog saziva Narodne skupštine, a uručio ih je predsjednik CIK-a BiH Branko Petrić.

Prvoj sjednici novog saziva NSRS, između ostalih, prisustvuju premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov i ambasadorica Kine u BiH Čen Bo..

Danas će biti pokrenute i inicijative za izbor delegata iz RS-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegata u Vijeću naroda RS.

Budući da je krajnji rok za njihov izbor 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra do 15 sati, dostaviti Narodnoj skupštini liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda RS.

aktuelno.ba/bhrt.ba

Komentari

Komentara