Kolegij Gradonačelnika Tuzle razmatrao Informaciju o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije

Menprom

Na 6. sjednici Kolegija Gradonačelnika Tuzle održanoj 08. 01. 2015. godine razmatrana je Informacija o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije na području grada Tuzla.

Reha Centar

Jedna od najvažnijih činjenica sadržanih u Informaciji  je završetak toplifikacije 330 stambenih jedinica u MZ Kreka. Na sjednici je istaknuto da put do realizacije ovog cilja nije bio jednostavan.

Nakon što je prethodno izvršena promjena upravljačke strukture u Općini Tuzla i JP Centralno grijanje, u periodu kada na mjesto Općinskog načelnika dolazi današnji gradonačelnik Jasmin Imamović, putem Suda, na tužbu Općine poništena je privatizacija ovog preduzeća, te građanima vraćeno blizu 70km vrelovodne mreže i upravna zgrada ovog preduzeća.

Ranijom finansijskom konsolidacijom preduzeća vraćen je zatečeni dug u iznosu od 13.5 miliona KM, a JP Centralno grijanje je steklo status jedne od najuspješnijih firmi u gradu Tuzla, i jednog od najstabilnijih preduzeća koje se bavi isporukom toplotne energije u BiH.

Pored toga, što je od privatizacije spašeno preko 70km, izgrađeno je dodatnih 70km vrelovodne mreže.

Plan toplifikacije privatnih objekata za period 2001.-2011. godine ostvaren je još u 2010. godini, te je usvojen i plan toplifikacije za nove 32 zone, uglavnom individualnih objekata.

Nakon što će do subote 10. Januara 2015. godine biti dovršena toplifikacija posljednja 4 od ukupno 330 stana u MZ Kreka, u planu je tokom 2015. godine realizirati toplifikaciju individualnih stambenih objekata u Šićkom brodu, nešto manji broj njih u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

 

Komentari

Komentara