Koalicija za borbu protiv mržnje očistila putokaze u naselju Šićki Brod

Spread the love
Menprom

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, očistila je putokaze u tuzlanskom prigradskom naselju Šićki Brod na kojima su bili precrtani ćirilični natpisi, u četvrtak, 24. avgusta 2017. godine.

Reha Centar

Aktivnost je imala za cilj promovisati pozitivne društvene vrijednosti i borbu protiv mržnje, i izazvala je pozitivne reakcije i odobrenje slučajnih prolaznika.

“Ovom akcijom, mladi ljudi su na simboličan pokazali da u Tuzli nema mjesta mržnji, vandalizmu i drugim negativnim društvenim pojavama. Tuzla je oduvijek bila grad ljubavi, tolerancije i međusobnog poštovanja,” izjavio je Adi Selman zamjenik koordinatorice Koalicije.

Volonteri koju su učestvovali u ovoj akciji su Amila Selimbašić, Adi Selman, Nedim Musić i Adnan Čirak, i članovi su Omladinskog resurnog centra Tuzla.

Akcija je sprovedene uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, koja podržava rad koalicija za borbu protiv mržnje u cijeloj Bosni I Hercegovini.

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, koju  će sačinjavaju brojne nevladine organizacije iz našeg grada, nastavit će i dalje djelovati na promociji pozitivnih vrijednosti, te izgradnji boljeg i tolerantnijeg društva.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara