Kalesija: Dan žalosti zbog smrti prof. dr. Ekrema Dizdarevića

Spread the love
Menprom

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić je, prema zaključku Općinskog vijeća Kalesija subotu, 20. marta, ove godine proglasio danom žalosti na području cijele općine zbog smrti počasnog građanina Kalesije i osnivača ratne bolnice prof.dr. Ekrema Dizdarevića.

Reha Centar

Prof.dr. Ekrem Dizdarević je preminuo jučer u 90. godini, a dženaza namaz bit će klanjana sutra na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli.

Zbog zasluga u osnivanju ratne bolnice u Kalesiji gdje kao ljekar spasio na hiljade života pripadnicima Armije RBiH kao i civilima koji su ranjeni u toku agresije na našu domovinu, proglašen je počasnim građanimom općine Kalesija.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi danu žalosti, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Kalesija. 

Komentari

Komentara