Ivica Osim otkrio ko bi bio najbolji izbor za novog selektora BiH

Spread the love
Rental Travel

Slovenija se javila prva, ali nije jedina koja na Balkanu želi Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije. Žuti je kandidat i za klupu reprezentacije BiH.

Reha Centar

“Nisam znao da postoji interes i iz Sarajeva, sad sam čuo za to”, rekao je Robert Prosinečki za portal 24sata, koji će uskoro biti bivši selktor Azerbajdžana.

“Tamo imam ugovor do decembar. Putujem u Baku u utorak. Moja je ideja krenuti dalje, odnosno tamo završiti posao. Čekam da se jave i Slovenci. Najavili su da će me zvati, ali još nisu”, dodao je Prosinečki.

Sarajevski mediji pišu kako je Žuti među tri kandidata koja imaju najviše šansi naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva. Tu su uz njega Meho Kodro i Amar Osim.

Nazvali smo i Amarova oca, legendarnog trenera Ivicu Osima. On bi trebao biti u grupi ljudi koja će voditi pregovore s kandidatima za novog selektora BiH.

“Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću”, počeo je Osim i nastavio:

“Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime ekipa može uspostaviti dobru igru.”

Ivica Osim vodio je Prosinečkog na Svjetsko prvenstvo 1990. godine, kad je reprezentacija bivše države ispala u četvrtfinalu.

“Jako ga cijenim. Bio je fantastičan igrač, a na dobrom je putu da bude jednako dobar trener. Pratio sam i pratim njegov rad. Vjerujem da je pred njim sjajna budućnost”, nahvalio je Osim Prosinečkog.

Žuti sigurno ima dobre šanse biti slektor BiH kad o njemu ovako pozitivno i dobro govori Ivica Osim, čije se mišljenje u Sarajevu oduvijek jako poštuje.

Njegovo bi mišljenje na kraju moglo biti ključno. Naravno, kandidat mu je i sin, pa za Osima to neće biti lagan posao, no neće sam odlučivati. Meho Kodro je već bio selekor BiH, ali je brzo dobio otkaz. Tako da bi na kraju Amar Osim i Prosinečki mogli biti najveći favoriti.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara