Imenovani novi upravitelji stambenih zgrada na području grada Tuzla

Menprom

Danas su, u prostorijama Gradske uprave, izabranim preduzećima uručeni Certifikati na osnovu kojih su uvršteni na listu upravitelja stambenih zgrada, na području grada Tuzla, za period od 01.01.2016. do 31.12.2018. godine. Imenovanim upraviteljima Certifikate je uručila Nadira Ašćerić – Pomoćnik gradonačelnika – Rukovodilac Službe civilne zaštite.

Reha Centar

Služba civilne zaštite Grada Tuzla je nakon sprovedenog konkursa za izbor upravitelja stambenih zgrada na području grada Tuzla, za period 01.01.2016. do 31.12.2018. godine, izdala Rješenje za obavljanje poslova upravitelja, kandidatima koji su ispunjavali uslove Konkursa.

UPRAVITELJI ZGRADA

Na listu upravitelja stambenih zgrada upisana su pravna lica:

  1. „Bam-Investtrade“ d.o.o. Tuzla
  2. „Bosna-lift“ d.o.o. Tuzla
  3. „Cestotehnik“ d.o.o. Tuzla
  4. „Tehkomerc“ d.o.o. Tuzla
  5. „Tehnograd-Company“ d.o.o. Tuzla
  6. „Uni-Bristol“ d.o.o. Tuzla
  7. „Vodo-ins održavanje“ d.o.o. Tuzla

Kako je, u skladu sa ranije utvrđenim rokovima, 31.12.2015. godine, dosadašnjim upraviteljima zgrada prestao važiti certifikat za obavljanje poslova upravitelja, etažni vlasnici su, do 15.01.2016. godine, bili obavezni izabrati jednog od sedam upravitelja, kojima su povjereni poslovi upravljanja i održavanja stambenih zgrada na području grada Tuzla. Svim etažnim vlasnicima, koji nisu izabrali jednog od upravitelja, Služba civilne zaštite Grada Tuzla će, u narednom periodu, izdati rješenje o imenovanju prinudnog upravitelja.

Prinudna uprava će trajati sve dok etažni vlasnici, svojom voljom i na način propisan Zakonom upravitelja, ne izaberu preduzeće kojem će povjeriti poslove upravljanja njihovim zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade.

Gradska uprava Grada Tuzla

Komentari

Komentara