I narednih dana snijeg i minusi

Menprom

Bosanskohercegovački gradovi prekriveni su od juče prvim ovosezonskim snijegom. Zbog snijega koji je pao, saobraća se otežano i usporeno.
“Preko planinskih prevoja upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca. U jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila”, navode iz BIHAMK-a, prenosi Anadolu Agency (AA). Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH ističu da će danas u BiH preovladavati oblačno vrijeme.

Reha Centar

“U Krajini i višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom, a u nižim sa kišom. Vjetar, slab, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini prijepodne umjeren do jak jugozapadni vjetar, koji će poslije podne oslabiti. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 12 do 18 stepeni”, poručuju iz FHMZBiH.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nižim, a snijegom u višim područjima očekuje se sutra. U istočnim i sjeveroistočnim predjelima Bosne najmanja je vjerovatnost za padavine. Padavine će uglavnom biti povremene i slabog intenziteta. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U utorak oblačno vrijeme, u nižim područjima Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. U Hercegovini će padati kiša. Padavine će biti slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni. I u srijedu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

“Slabe padavine se očekuju u istočnoj Bosne, ponegdje u centralnim i južnim područjima naše zemlje. U višim sa snijegom, a u nižim sa kišom ili susnježicom. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. U četvrtak oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom. U višim područjima Bosne sa snijegom, a u nižim sa susnježicom i kišom. Padavine će biti slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 7 do 10 stepeni”, navode iz FHMZBiH, piše Anadolu Agency.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: