Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“ u Tuzli otvorio vrata za posjetitelje

Spread the love
Menprom

Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“, koji se u garažnom prostoru Mercator Centra u Tuzli održava od 4. do 9. juna/lipnja, jutros je otvorio vrata za posjetitelje.

Reha Centar

Kako su to i zamislili organizatori, sajam koji se održava u terminu 5. Međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga, idealna je prilika ljubiteljima knjige, studentima i učenicma da obnove svoje kućne biblioteke, ali i da doniraju knjige za biblioteke u Maglaju i Doboju, koje su u nedavnim poplavama doživjele katastrofu.

SAJAM KNJIGE TUZLA

-Tokom trajanja sajma, u centralnom dijelu sajamskog prostora bit će aktivan štand sa nazivom „Knjige za poplavljene biblioteke“, gdje će uposlenici J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla prikupljati i evidentirati knjige koje građani već od jutros doniraju. Očekujemo da će kako sajam bude odmicao, odziv građana biti sve veći – rekao nam je Edin Jahić, direktor J.U. NUIB „Derviš Sušić“ Tuzla.

SAJAM KNJIGE TUZLA

Organizatori Forma Nova, Mecator BH i J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, još jednom pozivaju građane da posjete sajamski prostor, pronađu knjigu za sebe, ali i za one kojima su nezapamćene poplave preko noći uništile gradske kuće knjige.

Sajamski prostor u garaži Mercator Centra u Tuzli otvoren je svakog sajamskog dana od 10.00 do 20.30 h, a ulaz i parking prostor su besplatni.

Podsjećamo da je na sajmu prisutno 36 izlagača iz BiH i zemalja regiona, od kojih je većina pripredila sajamska sniženja.

Promus media – PR tim humanitarnog sajma „Knjiga za poplavljene biblioteke“

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara