Hoće li TK ostati bez nove zgrade Općinskog suda u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine upozorila je na današnjem sastanku sa premijerom TK Bahrijom Umihanićem  i predstavnicima pravosuđa TK da bi Tuzlanski kanton mogao ostati bez miliona IPA sredstava namijenjenih za rekonstrukciju i budući smještaj Općinskog suda u Tuzli.

Reha Centar

 Naime, predsjednik VSTV BiH, Milorad Novković rekao je da su zbog odugovlačenje rješavanja problema oko prostora Doma armije iz Evropske komisije naveli da bi sredstva iz IPA fonda mogla biti preusmjerena kao pomoć Doboju. Budući da je riječ o izuzetno važnom projektu kojim bi bio riješen problem smještaja najvažnijih pravosudnih institucija Kantona, ovom prilikom je dogovoreno da se inicira još jedan sastanak sa rektorom Univerziteta u Tuzli Enverom Halilovićem, gdje bi problem bio riješen a korist u konačnici imala cijela zajednica.

Sastanku su prisustvovale i ministrica pravosuđa TK Ivana Veselčić, predsjednica Kantonalnog suda u Tuzli Indira Hadžimehmedović, te glavni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić i predsjednik Općinskog suda u Tuzli, Muhamed Tulumović.

Odjeljenje za informisanje

 AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara