Gradonačelnik upriličio prijem za autora filma San o krugovima

Spread the love
Menprom

Nagradu za najbolji film o moralnim vrijednostima u sportu na 6. Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru, osvojio je bosanskohercegovački film „San o krugovima“. Gradu Tuzla, koji je bio grad-gost festivala, dodijeljeno je priznanje za izuzetne rezultate u njegovanju sporta. Za učešće na festivalu prijavljeno je ukupno 150 filmova, a odabrano je njih tridesetak, iz petnaest zemalja, među kojima je i nagrađeni film “San o krugovima”, autora Zorana Pavljaševića. Tim povodom, gradonačelnik Jasmin Imamović, upriličio je, danas u Gradskoj upravi, prijem za autora filma Zorana Pavljaševića.

Reha Centar

Gradonačelnik Imamović čestitao je autoru filma na osvojenoj nagradi i posvećenosti očuvanju sportskih vrijednosti grada. O značaju ovog djela govori i činjenica da će film, San o krugovima, koji govori o tuzlanskim olimpijcima, na osnovu odluke žirija, ove godine biti prikazan i na Sarajevo film festivalu, najznačajnijem festivalu filma u regiji, naveo je gradonačelnik Imamović.

Film “San o krugovima” govori o ukupno 17 tuzlanskih olimpijaca, njihovim počecima, uspjesima, te samim nastupima na Olimpijskim igrama u periodu od 1976. do 2012. godine. U filmu se spominju priče o Vinku Galušiću, Mirzi Delibašiću, Svetlani Kitić, Dževadu Šećerbegoviću, Marijanu Benešu, Draženu Dalipagiću, Zlatanu Saračeviću, Mari Lakić, Raziji Mujanović, Draganu Periću, Kadi Delić, Mikiju Vukoviću, Damiru Mulaomeroviću, Nađi Avdibašić-Vukadinović, Zoranu Slavniću, Zdravku Kuriliću, Muhamedu Latifagiću, Ensaru Hajderu, te Seadu Hadžijahiću.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara