Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za delegaciju Opštine Pljevlja

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, u srijedu, 4.9.2019 upriličio je prijem za delegaciju Opštine Pljevlja.

Opština Pljevlja je u fazi pripreme za realizaciju projekta toplifikacije grada korištenjem kapaciteta Termoelektrane Pljevlja za izvor toplotne energije, te su izrazili interes da se upoznaju sa iskustvima Grada Tuzle u  vezi sa projektom daljinskog grijanja u Tuzli.

“Velika delegacija Opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Opštine, Igorom Golubovićem, danas je u Tuzli i to me jako raduje. Uspostavit  ćemo prekograničnu saradnju, a tema našeg sastanka su iskustva Tuzle kada je u pitanju daljinsko grijanje. Mi ćemo staviti na raspolaganje i našu Službu za komunalne poslove i Javno preduzeće Centralno grijanje da našim prijateljima pomognemo u prenošenju naših iskustava i znanja, kada je u pitanju daljinsko grijanje, a naravno i u drugim oblastima. Jako je važno da imamo dobre odose sa prijateljskim gradovima iz Crne Gore i raduje me ova posjeta. Onoliko koliko bude trebalo saradnika naših gostiju da jedno vrijeme boravi u Tuzli na edukaciji u našem Centralnom grijanju, mi ćemo to realizirati, a takođe koliko god bude potrebno naših ljudi da ide u Pljevlja zbog realizacije ovih ili nekih drugih projekata mi ćemo dati podršku, jer mislim da je to smisao svakog prijateljstva”, kazao je gradonačelnik Imamović.

U ime Grada Tuzle, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića, sastanku su prisustvovali Kemal Kurević, savjetnik gradonačelnika, Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Svjetlana Kakeš, rukovodilac Stručne službe za psolove gradonačelnika, Nevres Arnautović, direktor i Suljo Sarić, tehnički direktor Centralnog grijanja Tuzla.

“Zahvaljujem se gradonačelniku Imamoviću što smo danas ovdje . Opština Pljevlja je sa sličnim uslovima za život kao i grad Tuzla. Kao što je Tuzla energetski centar BiH, tako je i Pljevlja energetski centar Crne Gore, a i energetike. Nismo bez razloga izabrali Tuzlu da dođemo i da učimo od nje i nismo bez razloga izabrali Tuzlu da dođemo i napravimo projekat koji počinjemo da realizujemo, a odnosi se na daljinsko grijanje. Ono što su nam oni rekli mi smo to i doživjeli kada samo došli ovdje i vidimo da je Tuzla uradila ono što smo mi trebali da uradimo prije dvadeset ili trideset godina. Tuzlansko grijanje radi na odličan način, Tuzla se grije na najjeftiniji način i rješava one  problem koje mi imamo. Danas smo u jednoj širokoj delegaciji došli  radi razgovora prvenstveno o grijanju, ali i o vodovodu i o kanalizacijii, takođe i u vezi svih ostalih poslova”, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović

Delegaciju Opštine Pljevlja čine predsjednik Opštine, Igor Golubović, potpredsjednik Opštine Mervan Avdović i saradnici, te predstavnici Termoelektrane Pljevlja.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delegacija Opštine Pljevlja je obišla kompleks slanih Panonskih jezera i užu jezgru grada, a nakon obilaska posjetu je nastavila u preduzeću  Centralno grijanje Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara