Gradonačelnik Tuzle svečano otvorio 4. Turnir veteranki i veterana “Rukomet na zrnu soli”

U petak, 21. juna 2019. godine, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, svečano je otvorio 4. Turnir veteranki i veterana “Rukomet na zrnu soli”. Na terenima JU „Stadion Tušanj“, učešće je uzelo više od 300 učesnika iz 28 klubova, a iza organizatora turnira „Na zrnu soli“ je višemjesečni kontinurani rad. Očekuje se da će ovaj turnir nadmašiti sve prethodne i da će se iz Tuzle poslati najljepše poruke prijateljstva i domaćinstva kao što je to uvijek i bilo.

„Dragi prijatelji, ja vam želim na ovom turniru sportsku sreću, ali vam više želim životnu sreću, a za životnu sreću vam treba sreća u pauzama od utakmica. Želim da ovdje otkrijete zašto mi veoma neizlječivo volimo Tuzlu”, izjavio je gradonačelnik Imamović, te u ime građana Tuzle ovaj važan sportski susret proglasio otvorenim.

Na turniru veterana učestvuju ekipe: Bayern (Njemačka), Dobova (Slovenija), Nova Gradiška (Hrvatska), Bedekovčina (Hrvatska), Nexe Našice (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Križevci (Hrvatska), BASK (Beograd/Srbija), Sekelyudvarhely (Rumunija), Mladi veterani (Prilep/Makedonija), Radnički (Goražde), Konjuh (Živinice), Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Sombor (Srbija), Osijek (Hrvatska) i Sloboda (Tuzla).


Na turniru veteranki učestvuju: Frajle Internacionale, JOKS, Osijek (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Srem univerzal (Srbija), Šabac (Srbija), NS veteranke (Novi Sad/Srbija), Ravangrad (Sombor/Srbija), Dinamo (Pančevo/Srbija), Slavonka (Nova Gradiška/Hrvatska) i Jedinstvo (Tuzla)

Takmičenje počinje u petak, a u subotu se nastavljaju utakmice za trofej. Pobjednici četiri grupe veterana igrat će polufinalne i finalni meč, a pobjednice tri grupe veteranki formirat će mini-ligu i kroz utakmice odlučiti o osvajačicama prestižnog trofeja. Turnir će svojim prisustvom uveličati veliki rukometni asovi predvođeni Svetlanom Cecom Kitić, Veselinom Vujovićem i Jasminom Mrkonjom, a za sve učesnike turnira planiran je i obilazak užeg jezgra grada i posjeta kompleksa slanih Panononskih jezera.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara