Gradonačelnik Tuzle poziva MUP TK i pravosudne organe na pojačane mjere zaštite pješaka

Spread the love
Menprom

Mi, građani Tuzle, suosjećamo sa porodicama djevojaka Selme Agić i Edite Malkoč, nedužnih žrtava ubice Sanjina Sefića, kao i sa žrtvama i porodicama svih ubijenih pješaka od strane vozača ubica, koji divljajući za volanom, svakodnevno i svjesno ugrožavaju živote građana.

Reha Centar

Lokalna vlast Tuzle godinama poduzima različite preventivne mjere, postavljanjem „ležećih policajaca“, uvođenjem „zelenog vala“, rekonstrukcijom saobraćajnica, gradnjom pješačkih pasarela (ovih dana, nakon završetka pasarele na sjevernoj saobraćajnici, počinjemo gradnju pasarele na južnoj i sl.), ali nema tih preventivnih mjera na gradnji komunalne infrastrukture, koje mogu zaštiti živote građana od višestrukih prestupnika i takozvanih „trkača“ koji svjesno i namjerno divljaju ulicama Tuzle, vozeći se nevjerovatno velikim brzinama, zanemarujući semafore, pješačke prelaze i živote građna. Bogati su, bahati, voze skupe automobile i novčane kazne za njih su smiješne.

Pošto se ne radi o običnim prekršiocima saobraćajnih propisa, nego o potencijalnim ubicama, bahatim i bezobzirnim ljudima, koji jure u preskupim i brzim automobilima, pozivam organe kantona, a posebno saobraćajne policije MUP-a TK, da učine sve zakonom dopuštene mjere na isključenju iz saobraćaja, prvo policiji poznatih, višestrukih povratnika, opasnih i sumanutih trkača, a zatim svakoga ko suludom i brzom vožnjom, ceste Tuzle želi pretvoriti u trkalište i poprište ubijenih pješaka. Pozivam građane da policiji prijave svako vozilo tj. vozača, koji projuri kroz crveno svjetlo, ne zaustavi se kada vidi pješaka ili naprosto projuri velikom brzinom kroz grad.

Pozivam sve pješake, da se pridržavaju propisa, da budu oprezni, dok policija i drugi nadležni organi, napokon ne stanu u kraj nasilnicima i potencijalnim ubicama za volanom.

Gradonačelnik Tuzle – Jasmin Imamović

aktuelno.ba

Komentari

Komentara