Gradonačelnik Tuzle podržao planove za obilježavanje 125 godina Gimnazije “Meša Selimović”

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak sa predstavnicama Javne ustanove Gimnazija “Meša Selimović” u Tuzli, direktoricom, Almom Šehanović i profesoricom, Nadinom Iširlijom, kako bi razgovarali o planovima za obilježavanje 125 godina postojanja ove ustanove obrazovanja. Tokom sastanka, gradonačelnik Lugavić je izrazio punu podršku organizaciji važnog jubileja i istakao značaj za naš grad.

Reha Centar

Gradonačelnik Lugavić također je naglasio važnost očuvanja tradicije i promovisanja obrazovanja kao temelja za razvoj društva.

Predstavljene su ideje i prijedlozi za obilježavanje jubileja, uključujući organizaciju svečane manifestacije, izložbu historijata ove škole, kulturnih manifestacija i drugih događaja koji bi istakli bogatu historiju i doprinos Gimnazije “Meša Selimović” gradu i šire.

Događaj će istovremeno biti prilika za okupljanje svih generacija bivših i sadašnjih učenika, nastavnika, roditelja i građana koji su na bilo koji način povezani sa ovom ustanovom obrazovanja.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara