Gradonačelnik Tuzle i ministar obrazovanja i nauke TK razgovarali o infrastrukturnim projektima

Spread the love
Rental Travel

U Gradskoj upravi Tuzle, danas se gradonačelnik, dr. sc. Zijad Lugavić, sastao s ministrom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Ahmedom Omerovićem. Razgovarali su o izdavanju građevinskih dozvola za početak gradnje Kampusa, kao i za vanjsko uređenje Muzičke škole u Tuzli, koja je trenutno u izgradnji. Također su razgovarali i o postupcima dobijanja dozvola za priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i mrežu centralnog grijanja.

Reha Centar

Na sastanku je istaknuta važnost brzog izdavanja dozvola kako bi se projekti mogli realizirati što prije, a prije početka nove školske godine. Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost realizacije ovih projekata i iskazao podršku u provođenju aktivnosti. Dogovoreno je intenziviranje komunikacije i saradnje između Gradske uprave i Ministarstva i preduzeća kako bi se osiguralo da sve aktivnosti idu prema planu radi postizanja ciljeva.

Sastanku su prisustvovali i gradski vijećnik Tuzle, Šefik Husić, te predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke TK, JKP Centralnog grijanja, Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, te Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzle.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara