Gradonačelnik primio u radnu posjetu delegaciju Ambasade Švicarske u BiH

Spread the love
Rental Travel

U prostorijama Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je danas u radnu posjetu delegaciju Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Teme današnjeg sastanka bile su implementacija KfW-SECO Projekta vodosnabdjevanja i odvodnje, te provedba Projekta lokalnog okolišnog i ekonomskog upravljanja-MEG, koji se implementiraju na području grada. Pored ovih projekata, bilo je riječi i o ostalim projektima koji se realiziraju uz podršku švicarske Vlade, u cilju podrške lokalnom razvoju. Predstavnici Ambasade Švicarske u BiH, interesovali su se za postojeće probleme sa kojima se gradska administracija susreće u realizaciji navedenih projekata.

Reha Centar

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, upoznao je goste sa statusom implementacije i glavnim akterima projekata, sa akcentom na projekat Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda–obnova i poboljšanje sistema vodosnabdijevanja i odvodnje u Tuzli. Ovom prilikom je istakao da je ovo veoma važan projekat za grad Tuzla i sve njene građane, te da gradska administracija, kroz strategiju dugoročnog snabdijevanja vodom do 2035. godine, ulaže maksimalne napore, u okviru svojih obaveza, kako bi se projekti implementirali u zadanim rokovima.

Gradonačelnik se zahvalio i za pomoć u projektu zapošljavanja mladih, u izradi nove Strategije integriranog upravljanja otpadom, za studiju Saobraćajno-prostorni koncept grada Tuzla, zatim za pomoć u realizaciji pilot projekta Centar za prikupljanje sekundarnih sirovina, kao i za mnoge druge projekte koje je podržala Vlada Švicarske.

Patrik Egli, novi zamjenik direktorice za saradnju u Ambasadi Švicarske u BiH, koji je direktno odgovoran za projekte iz oblasti gradske infrastrukture, ekonomije i zapošljavanja, naveo je da se pozitivna iskustva i praksa u okviru zajedničke saradnje trebaju nastaviti i u budućnosti.

Dimka Stantchev Skeie, viša savjetnica za socijalnu uključenost i upravu, u Ambasadi Švicarske u BiH, također je izrazila zadovoljstvo efektima postojeće saradnje sa gradskom administracijom, na velikom broju zajedničkih projekata, te nadu da će tako biti i u budućnosti.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi delegacija je održala sastanak sa menadžmentom JKP Vodovod i Kanalizacija Tuzla, koje učestvuje u realizaciji projekta „Program vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u Bosni i Hercegovini II“, za grad Tuzlu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara