Gradonačelnik Lugavić u radnom obilasku grada

Menprom

Gradonačelnik Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać, zajedno su sa direktorima javnih komunalnih preduzeća jučer obišli dio gradske jezgre, kako bi sagledali stanje infrastrukture i isplanirali potrebne radove uređenju i saniranju nedostataka.

Reha Centar

Obilazak je, prvenstveno, imao cilj da se stekne uvid u gradsku infrastrukturu te osmisle i isplaniraju potrebni radovi na njenom usavršavanju, a ujedno je to i dio  detaljnih priprema za svečano obilježavanje 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle, kako bi obilježavanje 80. godišnjice oslobođenja bilo dostojanstveno i dobro organizovano, i na primjeren način se ukazala počast hrabrim borcima i građanima koji su se borili za slobodu Tuzle.

“Zajedno sa pomoćnicima i direktorima preduzeća obišli smo centralni dio grada i pregledali infrastrukturu kako bismo utvrdili šta je još potrebno da se uradi, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših građanki i građana. Krenuli smo od centra grada, preko parka, a zatim prema trgovima kako bismo ocijenili stanje pješačkih staza i zelenih površina, ali i da provjerimo uličnu rasvjetu i njeno ispravno funkcionisanje. Ova aktivnost je ujedno i dio priprema za proslavu 80. godišnjice oslobođenja Tuzle, koju obilježavamo 2. oktobra. Tokom ovog perioda, planiramo brojne događaje i aktivnosti 1. i 2. oktobra. Želimo da učinimo naš grad još ljepšim, posebno imajući u vidu veliki broj posjetilaca i delegacija iz Evrope i Bosne i Hercegovine koji će prisustvovati ovom događaju. Naša namjera je da ova svečanost, kao i sve druge manifestacije, prođe u najboljem redu i u predivnoj atmosferi. Želimo da zajedno proslavimo 80. godišnjicu oslobođenja našeg grada, koji je za nas, građana Tuzle, najljepše mjesto na svijetu,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Gradonačelnik Lugavić je pozvao građane Tuzle, ali i okolnih mjesta, da se pridruže svim aktivnostima iz programa obilježavanja Dana oslobođenja, uz želju da zajednički proslavimo jedan od najvažnijih događaja iz historije grada Tuzle.

Pored centralnog dijela grada i trgova, gradonačelnik, gradski pomoćnici i drektori javnih preduzeća obišli su i izletište Slanja Banja, te Atelje Ismet Mujezinović i Međunarodnu galeriju portreta.

Grad Tuzla

Komentari

Komentara