Gradonačelnik Lugavić s delegacijom Caritasa Švicarske razgovarao o nastavku saradnje

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, ugostio je delegaciju Caritasa Švicarske u petak u Gradskoj upravi Tuzle. Uz novu direktoricu za područje Bosne i Hercegovine, Annu Goos, delegaciji su bili i prethodni direktor, Daniel Bronkal, te projekt menadžer Fuad Imamović. Sastanku je prisustvovala i direktorica Centra za ekologiju i energiju, Džemila Agić.

Reha Centar

Sastanak je bio prilika da se razmjene iskustva i razgovara o dosadašnjim i budućim projektima Caritasa Švicarske na području Tuzle i Tuzlanskog kantona. Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost saradnje i partnerstva u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Tokom razgovora istaknuti su novi pravci saradnje, ekonomski razvoj, projekti energetske efikasnosti, socijalna inkluzija te podrška manjinama u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Caritasa Švicarske izrazili su svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Gradom Tuzlom, posebno ističući uspješnu realizaciju projekata, s naglaskom na podršku projektima energetske efikasnosti, koji imaju ključnu ulogu u održivom razvoju i zaštiti okoliša.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je spremnost Grada Tuzle za dalju saradnju na projektima usmjerenim prema poboljšanju kvalitete života građanki i građana, te doprinose zajednici u cjelini.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara