Gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio prijem za delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona i članove ženske i muške kadetsko-juniorske ekipe regije Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Danas je, u Gradskoj upravi Tuzla, gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio prijem za delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona i članove ženske i muške kadetsko-juniorske ekipe regije Tuzla, koji su učestvovali na 15. Evropskom prvenstvu za regije, održanom u Prištini na Kosovu. Ana Zoletić, Amina Fejzić, Dina Mahmud, Belma Omerović, Dajana Crnoglavac, Omar Ovčina, Mirza Aljić i Bakir Kadrić, iz Tuzle, osvojili su bronzane medalje i treća mjesta, u izuzetno jakoj konkurenciji najboljih evropskih ekipa.

Reha Centar

Prema riječima predsjednika Karate saveza TK, Fikreta Selmana, djevojke su na putu do medalje savladale ekipe Bara iz Crne Gore, Kardeniz iz Turske i Kosova. U polufinalu su poražene od aktuelnih prvaka Evrope, ekipe Marmara iz Turske. Muškarci su pobjedili ekipe Kosova, Crne Gore i Makedonije, dok su u četvrtfinalu poraženi od aktuelnih prvaka Evrope, ekipe Marmare iz Turske.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ovom prilikom prisutnim takmičarkama i takmičarima i njihovim trenerima, čestitao je na ostvarenim sportskim uspjesima, poželivši da i u budućnosti nastave nizati rezultate koji predstavljaju veliki uspjeh i promoviraju tuzlanski sport u svijetu. Ovom prilikom, gradonačelnik Imamović mladim sportistima poželio je mnogo sportske sreće na predstojećim takmičenjima, kao i plasman na Olimpijske igre mladih, koje će se održati u Buenos Airesu, na kojim pravo učešća imaju juniori od 16 do 18 godina.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara