Gradonačelnik Imamović se susreo sa predstavnicom švicarske Direkcije za razvoj i saradnju

Menprom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se, u petak, 4.10.2019. godine, sa Rahel Boesch, predstavnicom Direkcije za razvoj i saradnju, koja djeluje pri Ministarstvu vanjskih poslova Švicarske Konfederacije i Mihelom Hinić, direktoricom Švicarskog Crvenog križa u Bosni i Hercegovini. Tema sastanka je bila saradnja Grada Tuzle i Švicarskog Crvenog križa na realizaciji projekata za građane treće životne dobi.

Reha Centar

Gradonačelnik je predstavnici švicarske vladine organizacije zahvalio na saradnji i podršci, koju pružaju, prije svega, putem Švicarskog Crvenog križa u BiH. „Važna nam je saradnja sa Švicarskim Crvenim križem, važna nam je bila pomoć u pravcu da se počne ozbiljnije razmišljati o osobama treće životne dobi, te podrška da se dublje uđe u sagledavanje problema ove populacije“, istakao je gradonačelnik Imamović, te dodao: „Nakon svih provedenih aktivnosti, Tuzla može postati model za druge gradove, kada je u pitanju briga o starima i jedan od prvih Age Friendly gradova u okruženju.

Zahvaljujući podršci Švicarskog Crvenog križa, već realizujemo nekoliko korisnih projekata za ovu populaciju, a u planu imamo čitav niz drugih projekata i sve to će biti pretočeno Strategiju za stare osobe, koja će biti upućena u ovom mjesecu Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.“

Gđa. Rahel Boesch se zahvalila na prijemu, te istakla da je u ovoj saradnji veoma važna spremnost koju je pokazao Grad Tuzla na prihvatanju inovacija i povezivanju različitih cjelina u jedan projekat. „Švicarski Crveni križ ima poseban status u švicarskom društvu i veoma nam je važan njihov rad u Bosni i Hercegovini i projekti koje provode u cijeloj BiH i Tuzli. Pored saradnje sa Švicarskim Crvenim križem, Direkcija za razvoj i saradnju usko sarađuje i sa ambasadom Švicarske u BiH na razvoju saradnje i podrške drugim projektima i u planu su aktivnosti za naredne četiri godine“, istakla je gđa. Boesch, te izrazila zadovoljstvo realizacijom saradnje u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara