-
Dogovoreni koraci za unapređenje angažovanja asistenata u nastavi - 22 hours ago
-
Danas u BiH sunčano, a evo šta nas čeka do četvrtka - 22 hours ago
-
‘Bike fest Panonika Tuzla’ - 22 hours ago
-
Otvoren 19. Međunarodni sajam pčelarstva “Medena Tuzla” 2024. - 22 hours ago
-
Manifestaciju “Dan italijanske kuhinje i sladoleda u Tuzli 2024” na Trgu slobode otvorio gradonačelnik Tuzle - 23 hours ago
-
U UKC Tuzla uspješno urađene transplantacije bubrega i rožnica - 23 hours ago
-
Tuzlanska alternativa počela predizbornu kampanju: Ne odustajemo od svojih principa, želimo Tuzlu učiniti poduzetničkim, turističkim i ekološkim centrom regije - sep 6, 2024
-
Završeno asfaltiranje puta u dijelu ulice Slavinovićkog odreda 1992. - sep 6, 2024
-
Grad Tuzla osigurava jednokratnu pomoć od 2.000 KM za oboljelu djecu i mlade - sep 6, 2024
-
“Dan italijanske kuhinje i sladoleda”u Tuzli - sep 6, 2024
Gradonačelnik Imamović se susreo sa predstavnicima Pčelarskog društva “Nektar” iz Tuzle
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se, u utorak, 8.10.2019. godine, sa predstavnicima Pčelarskog društva „Nektar“ iz Tuzle. Tokom sastanka predstavnici Pčelarskog društva izvjestili su gradonačelnika da je 14. međunarodni sajam pčelarstva „Medena Tuzla 2019“, bio uspješniji nego i jedan prije. Napomenuli su da je Sajam imao učesnike iz 21 države.
Odziv učesnika na sajmu se iz godine u godinu povećava, a ove godine je ustanovljena Međunarodna nagrada za najbolje ocijenjene medove. Analizu medova koji se ocjenjuju, vršili su eksperti sa Tehnološkog fakulteta u Tuzli, odsjek Agronomija i prehrana. Ove godine analizirana su 352 uzorka. Ove godine Tuzlanski sajam oborioje rekord po broju analiziranih uzoraka. Gradonačelnik je čestitao gospodinu Šefiku Ćiviću, predsjedniku Pčelarskog društva „Nektar“, i Nedžadu Malikiću, članu Upravnog odbora društva, te podvukao značaj proizvodnje meda i zdrave hrane u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine, te istakao da sajam i Međunarodna nagrada doprinose ukupnom razvoju Tuzle.
aktuelno.ba