Gradonačelnik Imamović razgovarao sa članovima Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis”

Menprom

U četvrtak, 28. 5. 2015. gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio je prijem za predstavnike Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis”, povodom osvajanja Zlatne medalje na Internacionalnom takmičenju horova “Majske muzičke svečanosti 2015″.

Reha Centar

Ovom prilikom gradonačelnik Imamović razgovarao je sa predstavnicima GUD “Lege Artis”, o njihovom radu i budućim projektima, te izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za predan rad i postignute rezultate.

GRADC TUZLA

Dirigent hora, Jasmin Hasić zahvalio se Gradu Tuzla i gradonačelniku Imamoviću na prijemu, te izjavio kako je hor, u kratkom periodu postojanja, zabilježio značajne rezultate. Napomenuo je da su ranijih godina, na istom ovom takmičenju, osvajali srebrenu i bronzanu medalju, da bi se u trećoj takmičarskoj godini, u veoma jakoj konkurenciji, okitili zlatnom medaljom.

GRADC TUZLA

Pobjedom na pomenutom takmičenju, hor Lege Artis je uvršten i u takmičarski dio Ohridskog horskog festivala 2015. godine.

Na kraju sastanka predložen je nastavak saradnje na promicanju kulturnih vrijednosti Grada Tuzla, kroz aktivnosti hora Lege Artis.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara