Grad Tuzla izdvojio 2.610.000,00 KM za podršku programima i projektima civilnog društva

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle,dr.sc. Zijad Lugavić danas je u Gradskoj upravi Tuzle, primio predstavnike organizacije civilnog društva koji provode programske aktivnosti i projekte iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, ljudskih prava, prevencije nasilja u porodici, brige za osobe treće životne dobi, djecu, mlade, osobe s invaliditetom, kulturu, sport i druge važne aspekte.

Reha Centar

Iz Budžeta Grada Tuzle u 2024. godini za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 2.610.000,00 KM sa 18 budžetskih pozicija. Gradonačelnik Lugavić naglasio je dodatnu podršku određenim organizacijama ove godine. “Posebno izdvajam podršku udruženjima “Viva Žene” za sigurnu kuću i “Koraci Nade” za dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju koju smo ove godine uvrstili u Budžet. Također, kontinuirano podržavamo “Merhamet” jer prepoznajemo velik broj korisnika njihovih usluga. Projekt “Njega u kući” koji provodi Crveni krst/križ,a koji je veoma bitan za sve one korisnike koji nemaju nikoga u našem gradu, a potrebna im je pomoć, tako da je ovo značajan projekat koji mi u potpunosti finansiramo iz Budžeta. Ove godine uveli smo novinu – nabavku narukvica za dementne osobe putem Crvenog Križa, kako bi njihovi najbliži znali gdje se nalaze i spriječili potencijalne rizike. Kroz ovaj budžet, grad Tuzla pokazuje empatiju prema svojim građanima i spremnost da pomaže onima kojima je pomoć potrebna.  Naravno, uz sva ograničenja koja imamo u budžetu, u idućem periodu u idućoj godini nastojat ćemo da izdvojimo još veća sredstva i da napravimo još ljepši još bolji ambijent,”kazao je gradonačelnik Lugavić.

Jačanjem saradnje između Grada Tuzle i organizacija civilnog društva putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, potpisani su ugovori koji imaju cilj unaprijediti kvalitet života i stvoriti bolji ambijent za sve građanke i građane Tuzle.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara