GO SBB Tuzla: Predstavljeno novo rukovodstvo

Spread the love
Rental Travel

Nakon okončanja lokalnih izbora Gradski odbor je počeo pripremu za unutarstranačke izbore u kojima je učestvovalo oko 1500 članova SBB-a. Velikim skupom koji je kao Izborna skupština organizirana uz prisustvo preko 420 članova prisutnih okončan je izbor članova Gradskog odbora.

Reha Centar

Cjelokupan proces realiziran je u skladu sa Statutom i odlukama Predsjedništva SBB-a. Kao uvodni dio vrlo uspješnog unutarstranačkog savjetovanja koje je održano u BKC-u izabran je predsjednik i potpredsjednik GO SBB Tuzla. Novi Gradski odbor ima 33 člana. Za predsjednika Gradskog odbora izabran je Nedžad Hamzić, a za potpredsjednika Elvir Kasumović. U narednom periodu bit će izabran Izvršni odbor i još dvoje potpredsjednika.

Kao vrlo značajno ističemo da smo prvi GO/OO unutar strukture SBB BiH koji su uspješno okončali izborni proces. Sa posebnim zadovoljstvom ističemo stalno povećanje broja članova u Tuzli i zaista impozantan broj članova koji su veoma aktivni što sigurno garantira uspješan rad i dobre rezultate  u narednom periodu.

Sada nam predstoji ozbiljan rad jer smo parktično ušli u predizbornu kampanju.

Posvetit ćemo se svim značajnim pitanjima koji muče naše sugrađane, kao što su, izgradnja poslovne zone, stvaranje više radnih mjesta,  rješavanje problema grijanja, više prostora za  slobodno vrijeme, poboljšanju sportske infrastrukture i vraćanje sportskog imidža gradu Tuzla sa željom da opet gledamo velike sportske događaje u Tuzli jer sadašnji sportski objekti ne pružaju dobre mogućnosti za organizaciju ovakvih događaja, insistirat ćemo na popravci fasada i utopljavanju zgrada u Tuzli,  na energetskoj efikasnosti, insistirat ćemo na rješavanju nedostatka prostora za boravak najmlađih naših sugrađana u jaslicama i obdaništima, zaštiti naše tradicionalne industrijske pogone i nezaštićene radnike, pozvat ćemo i evo koristimo priliku da pozovemo naše sugrađane da aktivno sarađuju sa nama po svim pitanjima koja su interesantna  za nas.

Zalagat ćemo se za poboljšanje putne infrastrukture za čist zrak i za sva druga pitanja koja nam naši dragi sugrađani naznače kao bitna za poboljšanje uslova života u Tuzli i zalagat ćemo se za grad ugodnog življenja. Zahvaljujući činjenici da imamo zastupnike u svim nivoima vlasti pozivamo građane da nam se obrate sa svojim prijedlozima i sugestijama za sve ono što je bitno da se inicira rješavanje, bez obzira o kom nivou vlasti se radi. Naše prostorije su otvorene  svaki dan i dostupne za sve one koji žele da se uključe u SBB kao i da svoja pitanja dostave u naše prostorije.

Press služba SBB-a

aktuelno.ba

Komentari

Komentara