Fa11out presents Cause4Concern Night u Tuzli

Spread the love
Dobro poznata ekipa muzičkih producenata Fa11out, iz Tuzle, priprema zabavu sa svjetski poznatim producentima iz Velike Britanije.
C4C NIGHT u Tuzli
Rental Travel

BKC Club, 23. novembar

Reha Centar

DRUM AND BASS STAGE
– 
Optiv (Cause4Concern)
– 
CZA (Cause4Concern)
– 
Fa11out (Cause4Concern)
– Moonjah (Baga Sound)

TECHNO–TRANCE STAGE
– Incept  (New Sound)
– Okov
– Peyotee

Tuzlanski Fa11out proslavlja svoje veliko izdanje na Britanskom labelu Cause4Concern Recordings.

Prvi singl „Black Bones“ objavljen je za Bad Taste Recordings, u kolaboraciji sa Vegas-om, članom legendarnog Bad Company UK-a. Ove godine Senad Nurkanović, nakon otvaranja Skinlab Tattoo studija i oslikavanja murala Art Distrikt u ulici Barok, izdaje svoju muziku pod imenom Fa11out na novijem i većem labelu, prvi samostalni EP pod imenom „Necronaks“. Izdanje sadrži i kolaboraciju sa Optiv-om i CZA, vlasnicima izdavačke kuće Cause4Concern, kao i vokalnu saradnju sa Sandrom Nadarević aka OKOV–Tuzlanska techno dama.

 Fa11out-Necronaks EP za jako kratko vrijeme postiže velike rezultate ostvarujući prvo, drugo i treće mjesto na grafikonu Top 100 najboljih Beatport izdanja u svijetu. U svrhu velike saradnje i proslave izdanja, Fa11out želi prenijeti dio britanske rave atmosfere u svoj grad i sa svojom, domaćom, publikom obilježiti legendarnu noć, zajedno sa predstavnicima Cause4Concern izdavačke kuće: Optiv i CZA.

Cause4Concern je drum and bass grupa DJ/producenata sa sjedištem u Guildford, Surrey, Engleska. Grupu sačinjavaju Edward Holmes (Optiv), Mark Clements (CZA), Stuart Perkins i Tobie Burrows. Osnovana je 1999. godine. Od samog početka, C4C je globalno poštovana grupa. Njihovo prvo izdanje bilo je na legendarnom Moving Shadow-u, a nedugo za tim zajedno započinju sopstvenu izdavačku kuću. C4C Recordings postaje label koji objavjuje radove najpoznatijih umjetnika, uključujući Audio, Prolix, Black Sun Empire, Mindscape, Teebee, Gydra, Matrix, IHR itd. Jedan od najznačajnijih je izdavanje albuma Pandemic 2008. godine, što je dodatno ojačalo njihovu reputaciju. C4C zvuk je priča o kontrastima svjetlosti i mraka, te vodi u dublje i mračnije ambijente starog britanskog rave-a. Kolutanje kristalnih organskih bubnjeva se rasprostire po tekućim dubokim rolerskim basovima. Njihova muzika je oštro originalna i eksperimentalna. 

Veliku zahvalnost posvećujemo lokalnim organizacijama koje su svojim prijateljskim i kreativnim naporom ostvarili veliko ujedinjenje Tuzlanske scene; New Sound Events, Different Style i Tuzla Live Udruženje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara