Ekspertna vlada Umihanića radi po principu “Copy- paste”

Spread the love
Menprom

Vjerujemo da se svi dobro sjećate prezentacija mnogih projekata ranijeg saziva Vlade TK-a kao što su: “Nova livnica čelika Tuzla”, uvođenja strateških partnera u Ditu, poput Beohemije i sl.

Reha Centar

Puno smo se toga,  mi novinari posebno,  naslušali u tom ranijem periodu, ali samo slušali i prenosili vama, jer od toga naravno nema niti je šta bilo.

Ali ono što zabrinjava jeste što i ova tzv “Ekspertna vlada” radi isto, dakle poziva akademsku zajednicu u pomoć koja je, ako se dobro sjećate i tada bila uključena u sve gore pomenute projekte od kojih opet nije bilo ništa.

45868_485329538195738_260705986_n

Evo kako izlaz vidi aktuelna vlast, u nastavku slijedi tekst koji smo preuzeli od sektora za informisanje Vlade TK, i u njemu ponovo prepoznali istu onu priču koju su pričali prethodnici.

Sve ukazuje na to da i ova “Ekspertna vlada” radi po principu copy- paste.

Ako ne vjerujete nama ukucajte na google neke ključne riječi kao što su “Nova livnica čelika Tuzla”, “Beohemija kupuje Ditu”  i sl i uvjerite se sami u ovo što pišemo.

DITA TUZLA

Vlada TK prihvatila je Informaciju o stanju u privrednim društvima koja su u nadležnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva sa aspekta nadzora upravljanja i poslovanja. Informacija obuhvata pregled devet privrednih društava koja su u složenoj ekonomskoj situaciji, čime se dodatno usložnjava nepovoljna privredna klima, socijalna problematika, te ugrožava razvoj industrije na području Tuzlanskog kantona. Privredna društava sa većinskim državnim kapitalom koja su zastupljena u ovoj informaciji su „Tvornica transportnih uređaja“ d.d.Tuzla, „Livnica čelika“ d.o.o. Tuzla, / „Bosnia Valves“ d.d. Tuzla, „Koksno- hemijski kombinat“ d.d. Lukavac,  „Elektromontaža“ d.o.o. Tuzla, Fabrika obuće „Aida“ d.d. Tuzla, „Polet“ d.d. Tuzla, Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla i „Rudnici nemetala Kladanj“ d.o.o. Kladanj.

Ova privredna društva zapošljavaju ukupno 944 radnika, od kojih 74 radnika su stekli uslove za odlazak u penziju sa 31.12.2013. godine. Vlada TK također je zadužila premijera TK i resornog ministra da organizuju okrugli sto u koji bi bili uključeni privrednici, poslodavci i akademska zajednica. Tema okruglog stola  bit će Zakon o finansijskoj konsolidaciji – šansa za privredu TK.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara