Druga Runda Festivala craft piva u Tuzli sa novim pivarama

Spread the love
Rental Travel

Kao zadnji događaj ovogodišnjeg Džumbus DIYYF projektaTuzla Live udruženje organizuje Drugu Rundu za sve ljubitelje zanatskog piva. Drugi put ovoga ljeta u Tuzli, CrafTZ Beer Fest (www.bitly.com/DrCrafTZ2018),okupit će male BH pivare, popularne craftere, ljubitelje i majstore zanatskog piva.

Reha Centar

Promo video:  https://youtu.be/eltTGrBxvZo

U subotu, 08.09.2018. od 13h, u Zlatarskoj ulici kod Kapije moći ćete probati razna kvalitetna i drugačija piva koja su proizvedena u malim BH pivarama ali sa velikim dozama ljubavi i pažnje. Prava Zanatska piva su nepasterizovana i nefiltrirana, bogatog ukusa, intenzivnog mirisa i postojane pjene te kao takva u sebi zadržavaju sve hranjive sastojke, arome i blagodati prirode pa se mogu smatrati i ljekovitim i korisnim za duh i tijelo.Prave se od raznih vrsta hmeljeva, sladova, neslađenih žitarica, domaćih i egzotičnih začina i voćki, ljekovitog bilja, meda i dr, kao i posebne sorte pivskog kvasca i probrano kvalitetne vode.Upotreba bilo kakvih vještačkih dodataka, konzervanasa, enzima, boja, stabilizatora i slično ne dolazi u obzir!

U ovoj rundi CrafTZ Beer Fest.a četiri nove pivare imaju prvu šansu da se pokažu u Tuzli! Iz Prijedora nam dolazi Drama Craft Brewery sa svojih 5 odličnih pivskih recepata, dok iz Banja Luke stiže Zanatska Pivara Gorštak, nastala prije dvije godine, ali već prilično poznata van granica svoga grada. Naredne dvije pivare su jedine u svojim gradovima, ali uopšte ne zaostaju sa ponudom i kvalitetom svojih pivskih proizvoda. Silvertown Brewery dolazi iz Srebrenice i zanimljive lokalne priče su vezane za sve njihove proizvode dok Trigger Zanatska Pivara dolazi iz Prnjavora i namjerava da što prije proširi svoju proizvodnju, ali nikako na štetu svojih proizvoda.

CrafTZ Beer Fest prvenstveno ima za cilj kvalitetnu prezentaciju ovog zanimljivog preduzetničkog zanata. Uz odlično pivo, roštilj sa neprevaziđenim Ljutko začinima i sosovima, te uz dobru muziku, ovaj mini festival jeveć prešao u svojevrsnu tradiciju. Pozivamo vas na čašu dobrog piva i druženje. Vidimo se u subotu u Zlatarskoj !!!

(Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turističke Zajednica TK i Grada Tuzla, Ministarstvo za Kulturu Sport i Mlade TK,  Grad Tuzla – Ljeto u Tuzli).

aktuelno.ba

Komentari

Komentara