Đemila Talić Gabriel izabrana za savjetnika pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu

Spread the love
Menprom

Uspješnu Bosanku Đemilu Talić Gabriel, bivšu počasnu konzulicu BiH u Novom Južnom Velsu, te članicu UN National Committee Australia i Australian Local Government Women's Association of NSW, po dolasku u Sarajevo dočekala je vijest o novoj ulozi koja je očekuje po povratku u Australiju.

Reha Centar

Naime, ona je izabrana da obavlja dužnost savjetnika pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu, a na ovoj poziciji bit će naredne tri godine. Ovo vijeće fokusirano je na pružanje visoko strateškog savjetovanja pri vršenju policijskih aktivnosti u kulturno, jezički i vjerski različitim zajednicama u ovoj australskoj saveznoj državi, a njegovi članovi- savjetnici biraju se prema visokoj stručnosti i vještinama kojima mogu doprinijeti unaprijeđenju policijskog djelovanja u ovim zajednicama.

– Sa radom krećem od marta 2021. godine, a kao savjetnik pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu davat ću savjete visokom predstavniku za policiju, s ciljem unaprijeđenja odnosa policije Novog Južnog Velsa i same zajednice, jačanja povjerenja stanovništva u policijske snage, te garancije sigurnosti civilnog stanovništva. Dvadesetčetiri sata dnevno u sedmici moram biti dostupna policijskom komesarijatu sa prijedlozima o rješavanju gorućih pitanja u državi i njenoj zaštiti. Sigurno da je velika čast biti izabran za ovaj posao, ali istovremeno i velika odgovornost- kaže Đemila Talić Gabriel.

Na novom poslu prvi su joj čestitali prijatelji u Sarajevu, između ostalih i Dražen Žerić iz „Crvene jabuke“ i slikar Adin Hebib, sa kojim se susrela i družila u glavnom gradu BiH.

U proteklom periodu Talić Gabriel je nastavila ulaganja u BiH, a u Mostaru planira širenje poslovanja njenog beauty salona Allure, koji je već postao omiljeno mjesto ljepote i relaksacije za brojne Sarajlije.

– Već godinama dosta vremena provodim u ovom predivnom gradu na Neretvi. To će u budućnosti biti još više, jer planiramo tu proširiti biznis, a i kupili smo apartman u Cesar's Residence u Lacinoj ulici. Ovo je jedan predivan kompleks gdje su svi stanovi inicijalno opremljeni instalacijom “Pametna kuća”. Pored ostalih prednosti, poput savremene gradnje, mira i tišine koju imamo iako smo u srcu grada, imamo mogućnost da preko naših mobilnih telefona upravljamo rasvjetom, uređajima, alarmom i roletama. Sa balkona ću moći uživati u pogledu na predivnu Neretvu – kaže Talić Gabriel.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara