Ćiro Blažević: Kad jednom Džeko prođe igrača – “halali Huso materi”

Spread the love
Menprom

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević iznio je svoje mišljenje o večerašnjoj utakmici koju reprezentacija BiH igra s Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Reha Centar

“Svi igrači moraju učestvovati u odbrambenim zadacima, ne bih savjetovao napadačku igru, već isključivo kontre i polukontre”, mišljenja je slavni trener, koji dodaje kako će golman također odigrati bitnu ulogu jer mora biti na visini zadatka i braniti sve lopte koje objektivno može.

“Džeko može proći svakoga, samo mu treba stvoriti prostor, a jednom kada prođe – halali Huso materi, to je već gol…”, govori u razgovoru za “Radio Sarajevo” legendarni Ćiro.

“Di Maria i Messi moraju biti u sendviču, mislim da je greška da im se dodijeli policajac da ih čuva jer će ispasti smiješan… Messi i Di Maria su jedan na jedan prejaki”, kazao je Ćiro Blažević za “Radio Sarajevo”, te zaključio:

“Svi dakle moraju učestvovati u odbrambenim zadacima i ja sam uvjeren da u tom slučaju možemo napraviti nogometno čudo… Rezultat 2:2!”

(haber)

Komentari

Komentara