Čestitka Koordinacije boračkih saveza TK povodom 15. aprila Dana Armije RBiH

Spread the love
Rental Travel

15 april je dan koji se obilježava kao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je nastajala od grupica neustrašivih i najhrabrijih patriota, Armije koja je iz dana u dan, iz borbe u borbu izrastala u snažnu, respektabilnu i pouzdanu vojnu snagu, spremnu da izvrši i najteže zadatke, Armije u kojoj su nestvarne podvige ostvarivali najčešće mladi, golobradi sinovi jedne i jedinstvene Bosne i Hercegovine, koji su čašću i požrtvovanošću pokazali kako se voli i brani domovina.

Reha Centar

Dvadeset devet godina je prošlo od dana kada je formirana Armija kojoj je jedan cilj bio, braniti i odbraniti suverenost i nezavisnost domovine, a što je agresor silom htio da zauzme, a drugi osloboditi ono što je agresor na prevaru i podmuklo, čineći zločine, na početku agresije okupirao. Taj cilj je ostvarivan iz dana u dan, uz ogromne žrtve, ali dostojanstveno i časno, kako i dolikuje Armiji hrabrih boraca.

Odbrana nezavisnosti i suverenosti domovine Bosne i Hercegovina nastavljena je i poslije rata, drugačijim sredstvima, jer unutrašnji i vanjski neprijatelji nažalost ne miruju ni danas. Borci Armije Republike Bosne i Hercegovine sinovi su zemlje Bosne, a ti sinovi do danas su domovini Bosni podarili i unuke koji čuvaju amanet svojih predaka, spremni da stanu u odbranu onog što nam je sveto, jer drugo nemamo.

Znaju mladi danas i ko su heroji odbrambeno-oslobodilačkog rata, znaju i ko su dobitnici ratnih priznanja, znaju i ko su časni generali Armije Republike Bosne i Hercegovine koji nažalost svoju časnost danas moraju dokazivati na sudovima boreći se protiv laži, montiranih procesa u istim onim centrima moći u kojima je planirana agresija na Bosnu i Hercegovinu. Znaju to sinovi i unuci Bosne, ali imaju i zadatak da to znanje prenose i generacijama koje dolaze, kako se zlo ne bi ponovilo. Neka pričaju i opominju!

Porodicama šehida i poginulih boraca još jednom izražavamo taaziju, saučešće zbog gubitka najmilijih, a ratnim vojnim invalidima poručujemo da gubitak dijelova njihovih tijela nije bio i ne smije biti uzalud!

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona, Koordinacija boračkih saveza Tuzlanskog kantona, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestita njihov dan, 15. april!

Predsjedavajući Koordinacije

Muzijet  Kahrimanović                                                                                            

 

Komentari

Komentara