Čestitka gradonačelnika Zijada Lugavića i predsjedavajuće Gradskog vijeća Nataše Perić, u povodu 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Spread the love
Menprom

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Reha Centar

Prvog marta 1992. godine,  skoro dvije trećine građanki i građana Republike Bosne i Hercegovine, na slobodnom, međunarodno priznatom referendumu, izabralo je da živi u suverenoj i demokratskoj Bosni i Hercegovini, čime je potvrđen višestoljetni kontinuitet državnosti i suverenosti Bosne i Hercegovine. Bio je to glas za državu ravnopravnih građana i naroda, glas za slobodu i opstanak Bosne i Hercegovine, u vrijeme kada su se kovali planovi o njenoj podjeli i njenom uništenju.

Naša domovina je kroz historiju prolazila i kroz vremena snage i stabilnosti i kroz teška vremena. U teškim vremenima Bosnu i Hercegovinu i njene građane je trebalo braniti i odbraniti, a u stabilnim vremenima snažiti i razvijati. Stoga, imamo i imat ćemo vječiti dug prema braniocima Bosne i Hercegovine i prema civilnim žrtvama rata i nikada ih ne smijemo zaboraviti.

Obilježavajući Dan nezavisnosti njegujemo sve vrijednosti koje štite i razvijaju Bosnu i Hercegovinu. Mi u Tuzli smo toga svjesni i sa ponosom baštinimo i njegujemo svijetle tradicije antifašizma, narodnooslobodilačke borbe, odbrane od agresije, poštovanja ljudskih prava i njegovanja zajedničkog života. Tako se čuva i gradi naša domovina, Bosna i Hercegovina.

Sretan vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

Komentari

Komentara