Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu Drugog oktobra – Dana oslobođenja Tuzle

Rental Travel

Poštovane Tuzlanke i Tuzlaci,

Reha Centar

Drugog oktobra ponosno slavimo 80 godina od Dana oslobođenja Tuzle, ali i zajedništvo i druge trajne vrijednosti koje krase naš grad.  Drugog oktobra 1943. godine, Tuzla je bila najveći oslobođeni grad u cijeloj porobljenoj Evropi. To nije bila samo pobjeda nad okupatorima, već i pobjeda duha solidarnosti i borbenosti koji su nas oblikovali kao slobodarski grad. Taj duh nije nestao tokom godina, naprotiv, on je opstao i nosio nas kroz mnoge izazove, uključujući i teške trenutke devedesetih godina.

Naša Tuzla je i danas svijetli primjer antifašizma, zajedničkog života i međusobnog poštovanja. Naša tradicija antifašizma i borbe protiv nacionalizma i svih oblika diskriminacije predstavljaju temelje našeg ponosa i identiteta.

Danas, antifašizam i antinacionalizam ostaju naš najviši izraz patriotizma. Ponosno slavimo Dan oslobođenja Tuzle, sjećajući se svega što smo postigli kao zajednica. Neka nam 2. oktobar bude podsjetnik da zajedno možemo prevladati izazove i graditi bolju budućnost za sve nas.

Sretan vam Dan oslobođenja, poštovane Tuzlanke i Tuzlaci!

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

Komentari

Komentara