Budimir dobio novu igračku vrijednu 102.000 KM

Spread the love
Rental Travel

Ministarstvo finansija FBiH, po nalogu Federalne vlade (SDA, SDP, NSRzB i HSP), odnosno premijera Nermina Nikšića (SDP), odobrilo je isplatu 102.000 maraka za nabavku novog vozila Audi A6 predsjedniku FBiH Živku Budimiru (SPP) saznaje „Dnevni avaz“.

Reha Centar

Bijeli Passat
Kako nam je potvrđeno, ova nabavka odobrena je još u junu, a Služba za zajedničke poslove Federacije provela je kompletnu proceduru, odnosno postupak nabavke vozila za predsjednika FBiH.

Nezvanično saznajemo da bi ovo vozilo Budimir trebao dobiti u naredna dva dana. Budimir je jučer na sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH došao s bijelim Passatom, za koji je kazao da ga unajmljuje već sedmi mjesec.

Kako je naš list već ranije pisao, Budimir je na proljeće unajmio superluksuznu limuzinu Hyundai Equus V8 s bogatom opremom, a koju je zaželio da mu država kupi.

Tada nam je direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH Davorin Korać potvrdio da odluku o nabavci ovog vozila Federalna vlada nije odobrila.

Luksuzna kategorija
Prema Uredbi o načinu korištenja i nabavci službenih vozila, predsjedniku FBiH pripada službeno vozilo više srednje klase do maloprodajne vrijednosti 110.000 KM, dok Hyundai Equus spada u kategoriju “full size high luxury car”, dakle vozilo najviše luksuzne kategorije.

Komentari

Komentara