Brazilci navijačima BiH: Molimo vas, pobjedite Argentinu!!!

Spread the love
Menprom

Argentinci se pribojavaju Zmajeva iako su i sami svjesni da su favoriti pred večerašnju utakmicu. Na ulicama Rio de Janeira je karnevalska atmosfera iako još nije vrijeme za karneval. Bosansko-hercegovačke zastave se mogu vidjeti na svakom koraku, naši navijači su u dresovima Džeke, Pjanića, Misimovića, Spahića, Ibiševića.

Reha Centar

Piše: Samir Salčin

Navijači ostalih reprezentacija prilaze nam s respektom, drago im je što je Bosna i Hercegovina konačno dio ove velike svjetske fudbalske bajke.

“Imate odličan tim i znamo mnogo o vašim igračima, posebno o najopasnijem napadaču Džeki, a tu je i Pjanić iz Rome. Nadamo se dobroj utakmici, a naši igrači poznaju vaše i možda se čak pomalo i pribojavaju”, rekao mi je jedan navijač argentinske reprezentacije.

Prijateljski su raspoloženi i srdačni, odlazimo na Copacabanu i razmjenjujemo dresove. Daju mi dres Argentine na kojem je vlastoručni potpis Diega Armanda Maradone. Uzvraćam im onako kako i priliči: dajem im dres našeg Miralema Pjanića. Svi se nadamo povoljnom ishodu za svoju reprezentaciju, mada se ne možemo radovati istovremeno. To nam opet nimalo ne kvari dobro raspoloženje.

Na šetalištu me zasutavljaju i navijači Meksika, Brazila, Čilea… Svi su složni u jednoj želji i kažu: Molim vas, pobjedite ih!!!

Hoćemo, samo da znate. Naša je pobjeda već upisana, iako rezultat tako možda i ne bude govorio. Mi smo već pobjednici.

Inače, Samir Salčin je najbolji žongler u BiH (freestyler) i rođeni je Mostarac koji će predstavljati BiH na svjetskoj smotri fudbala.

(bissportal)

Komentari

Komentara