Boeing 777 na letu iz Hong Konga prema Madridu prinudno sletio u Moskvu

Spread the love
Rental Travel

Ruski mediji javili su da je Boeing 777 prinudnio sletio u Moskvu u ranim jutarnjim satima u petak nakon što je pilot izvijestio o problemu s motorom.

Reha Centar

Novinska agencija Interfax navela je riječi anonimnog izvora da je avion na letu iz Hong Konga prema Madridu javio o kvaru na jednom od kontrolnih kanala lijevog motora i zatražio je prinudno slijetanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Avion je sletio sigurno i niko nije povrijeđen, navodi agencija.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju identifikovala je avion kao B777-300ER, kojim upravlja ruska državna aviokompanija Rosiya Airlines za prijevoz roba. Agencija je saopćila da u avionu nije bilo putnika.

U ovom je mjesecu Boeing 777 kojim je upravljala aviokompanija United Airlines prinudno sletio u Denveru nakon što se jedan od njegovih motora raznio u komade, izbacujući velike dijelove olupine koji su pali na gradske kvartove i sportske terene.  

Istraga je usmjerena na lopaticu ventilatora za koju se činilo da je oslabljena habanjem, što podsjeća na fatalni kvar na drugom takvom  avionu u 2018. godini. Nesreća je natjerala vlasti da prizemlje modele Boeing 777 koji koriste taj motor, Pratt & Whitney 4000-112.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju saopćila je  avion koji je danas prinudno sletio u Moskvu nije bio opremljen motorom Pratt & Whitney, prenosi AP.

Fena

Komentari

Komentara