Nova blamaža Nogometnog saveza TK

Spread the love
Menprom

U posljednje vrijeme brojne slike ali i video zapisi sa utakmica koje su pod ingerencijama NS Tuzlanskog kantona, našle su se na brojnim  portalima u BiH, ali i zemljama regiona i uglavnom su izazivale smijeh na organizacije pojedinih utakmica, suđenje i sl.

Reha Centar

No, bez obzira na to Nogometni savez TK pravi nove “velike greške”, koje bi mogle dobiti i sudski epilog.

Prema našim saznanjima Nogometnom savezu TK bi uskoro mogla stići i tužba koju najavljuju iz FK Mladost iz Gornje Tuzle. Naime, iz uprave ovog kluba tvrde kako posjeduju dokaze kojima će stati u kraj anarhiji i samovolji čelnih ljudi saveza.

“Način na koji se radi u Nogometnom savezu TK je katastrofalan, žuti i crveni kartoni su samo brojka koja savezu služi da ih naplati, ali ne i da sankcioniše igrača. tako se recimo nama desilo da je protiv nas igrao igrač koji dokazano i na zvaničnoj  stranici saveza ima tri žuta kartona, uložili smo žalbu i dobili Odluku po kojoj se konstatuje da smo u pravu.

Sve bi to bilo u redu da samo par dana kasnije nismo dobili Odluku po kojoj nismo u pravu pa nam se sve ranije priznato osporava. Sve to u vrijeme kada se sa tim istim klubom borimo za opstanak u 2. Kantonalnoj ligi – grupa Jug.

Spremili smo žalbu Komisiji za propise NS TK, uputićemo zahtjev za zaštitu zakonitosti, a onda sud, nema druge, neko mora odgovarati za falsifikovanje zapisnika, ovako više ne može”, istakao je za naš portal Izet Mandžukić- predsjednik FK Mladost Gornja Tuzla, kluba koji je nedavno obilježio 60 godina svog postojanja.

Po pitanju zaštite prava i pravilnika o takmičenju, pokušali smo telefonom dobiti sekretara NS TK, Midhata Arnautalića koji nam se nije javljao na naše pozive.

Nakon toga i NS F BiH i g-dina Edu Bakovića koji nam je pojasnio da nije upoznat s tim slučajem ali da se sporni zapisnici svakako upute na adresu Izvršnog odbora NS F BiH koji nema nadležnost za ovaj i slične slučajeve, ali da svakako želi zaštiti pravičnost ukoliko to bude potrebno.

Prilog: dvije žalbe i obje usvojene:

FK MLADOST ŽALBA 001

 

 

FK TUZLA 001

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara