Besplatno savjetovanje za zadužene građane u općini Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Općina Tuzla i Centar za socijalni rad Tuzla, započeli su provođenje projekta finansijskog i pravnog savjetovanja zaduženih građana. Cilj projekta je da građani, koji nisu u mogućnosti redovno otplaćivati svoja kreditna dugovanja finansijskim institucijama, dobiju besplatne pravne i finansijske savjete.

Reha Centar

Konkretni savjeti o tome kako upravljati problematičnim zaduženjima, sarađivati sa kreditorom ili sudom te kako se ponašati kada finansijska institucija promijeni uslove kreditnog ugovora, pomoći će građanima da svoje probleme riješe na najbezbolniji način.

„Naša je želja da, kroz besplatnu uslugu finansijskog i pravnog savjetovanja,  građanima općine Tuzla pomognemo u rješavanju njihovih problema prezaduženosti. Vjerujemo da će ova besplatna usluga, pružanjem konstruktivnih savjeta od strane naših uposlenika, koji su posebno educirani za ovu oblast,  pomoći mnogima u rješavanju njihovih problema vezanih za vraćanje kredita“, naglasio je  Općinski načelnik Jasmin Imamović.

Uposlenici Općine Tuzla i Centra za socijalni rad Tuzla, savjetovanje vrše  utorkom i četvrtkom, od 13.00 do 15.00 sati, u prostorijama Općine Tuzla (kancelarija 230, tel. 035 307 380) i Centra za socijalni rad (tel. 035 369 024).

Besplatno savjetovanje zaduženih građana u općini Tuzla su podržali: Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), Oikokredit, Međunarodna finansijska korporacija (IFC, dio Grupacije Svjetske banke) i Švicarski državni sekretarijat za ekonomska pitanja (SECO).

Komentari

Komentara